Dato: 18. december 2019 Af: Johnsen Support
Dine krydderurter kan fryses – mange af dem også uden at miste saft og kraft. Pluk krydderurten, skyl den, og frys den ned, som den er, i en frysepose – efter nogle timer på frost kan du knuse de frosne urter, så de ikke samler sig i en stor klump.
Du kan også vælge at hakke krydderurterne, før du fryser dem ned. Enten i frysepose eller i en isterningebakke med lidt smagsneural olie, så du kan lade en smagsgivende terning tø op i din ret under tilberedningen.
Se her hvilke krydderurter der egner sig til frysning.
Vil du vide mere?
Når de friske krydderurter om sommeren vokser hurtigere end du kan nå at bruge dem, kan det være en god idé at fryse dem ned. Dels forlænges sæsonen, i og med at du kan tage de frosne urter op af fryseren og bruge dem om vinteren, og dels har krydderurten godt af, at der bliver høstet af den.
Høst kun to tredjedele af planten, så krydderurten stadigvæk kan udnytte solens stråler til at vokse. Samtidig er der noget tilbage, der løbende kan høstes af. Se her hvordan du høster dine krydderurter. Et andet helt naturligt tidspunkt at fryse krydderurter ned er i efteråret, inden krydderurterne visner ned eller går i dvale.
De fleste frosne krydderurter kan bruges som grønt drys. Drys de frosne, knuste krydderurter direkte fra posen, uden at tø dem op først.
Hvis ikke du vil fryse dine krydderurter kan du lave en grøn urteolie. Læs mere her. Du kan finde flere tips til at få brugt dine krydderurter og mindske madspild her.