Spirre børnetegning

Hej og velkommen til børnehjørnet!
Voksne ingen adgang 😉

Mit navn er Spire – og jeg kommer til at vokse mig stor i løbet af din rejse her på siden.

Selvom jeg er helt grøn, drømmer jeg om at blive en rigtig økologisk krydderurt, når jeg bliver voksen.

Følg med på min rejse og tag med på en sjov rutsjetur.

Spirre børnetegning

Jeg har været ude i solen, så jeg har fået vokseværk og er blevet helt grøn. Du bliver måske rød i solen, men vi urtefrø bliver grønne.

Spirre børnetegning

Gartnerne passer godt på os – og sørger for, at vi får nok at drikke, så vi har masser af energi til at vokse os store og lækre.

Spirre børnetegning

Men nogle gange tænder de for vinden – så bliver jeg tosset! Men gartnerne siger det er godt for os… Måske det er ligesom, når du ikke må få slik?

Spirre børnetegning

I sidste ende, bliver jeg nok til en flot og lækker krydderurt, ligesom alle mine søskende – de er helt økologiske!

Spirre børnetegning

Nu er det blevet min tur til at flytte hjemmefra. Jeg skal ud at rejse med Økologihavens lastbil – og så ses vi måske i køkkenet hjemme hos dig.

Vil du høre en hemmelighed?
Vi elsker rutsjebaner!

Når gartnerne ikke kigger, så leger vi rutsjebane på transportbåndet. Det kan nemlig køre rigtig stærkt – lige så det kilder i maven.

Vil du med?

Madpakke-magi

Hvad kan du bedst lide at få med på madpakken?

Husk du selv kan hjælpe mor eller far med at lave madpakke-magi i køkkenet. Det bliver de helt sikkert glade for – og så kan du gå på opdagelse i madpakke-pakning.

Madpakke animation
Basilikum voker

Spiren vokser sig stor

I vores drivhuse vokser de mange økologiske krydderurter sig fra spire til spiseklar. Hver dag får de sol og vand, som giver dem energien til at blive til store grønne planter. Når de er blevet store og flotte, flytter de hjemmefra og ud i de danske køkkener – og hvis de er heldige – ud i urtehaven.