Sollys og slowfood sænker strømforbruget

Dato: 27. oktober 2022 Af:

SOM VORES GARTNERKOLLEGER i resten af landet skeler vi også hos Økologihaven til elmåleren for tiden. Strømprisens svimlende himmelflugt truer nemlig allerede adskillige gartneriers overlevelse, og flere andre producenter skruer i år helt ned i de mørke strømkrævende vintermåneder.

Generelt har vi i årevis arbejdet os målrettet i retning af stadig større bæredygtighed i produktionen. Og i den aktuelle energikrise er vores fokus blot skærpet yderligere, så vi nu tager endnu flere metoder i brug for at reducere strøm- og varmeforbruget.

Slow grow – eller slowfood – har for os vist sig at være et effektivt tiltag. Kort fortalt går det ud på at lade krydderurterne vokse langsommere – for så skærer vi maksimalt ned for brugen af kunstigt vækstlys og varme. I stedet klarer solens naturlige lys og varme det for os.

82% af vores krydderurters behov for lys dækkes således af solens stråler. Dét sparer energi – og giver planterne langsommere vækst – men uden at gå på kompromis med krydderurternes smag, duft og holdbarhed.

Så selv om vi holder vagtsomt øje med elmåleren, ser vi lyst på fremtiden: Vi supplerer trods alt kun plantevæksten med cirka 18% vækstlys. Dét er vi superstolte af – for klodens, klimaets og naturens skyld.

Share this:
Økologihaven