Pift retten op

Dato: 19. december 2019 Af:

Brug krydderurter til at sætte prikken over i’et, når du serverer din mad. Ikke kun når du har gæster, men også for at pifte hverdagsmaden, rester fra dagen før eller en omgang takeaway op.

Det giver ekstra smag, har masser af sunde fordele, og så gør det måltidet mere indbydende. 

Vil du vide mere?

Friske krydderurter er ikke kun til gæstemad og store gastronomiske kreationer. Friske krydderurter kan nemt og enkelt gøre hverdagsmaden lidt mere festlig og farverig. Brug dem som pynt – de flotte, friske farver er meget appetitlige og gør måltidet mere indbydende. Udover at give et visuelt løft til maden giver friske krydderurter også ekstra smag og kan skabe helt nye smagsoplevelser. Samtidig er krydderurter en god måde at tilføje ekstra vitaminer og mineraler til måltidet.

Hermed et par tips til at pifte hverdagsmaden op med friske krydderurter:

  • Gør din bolognese endnu mere skøn med et enkelt basilikumblad eller to som pynt. 
  • Gør madpakken ekstra lækker med lidt ærteskud på eller under pålægget eller lidt purløg på ægge- eller kartoffelmadder.
  • Pift salaten op. Rigtig mange krydderurter er velegnede i salater. Prøv f.eks. lidt bredbladet persille eller små blade citrontimian.
  • Lav din egen personlige salatdressing eller dip til salat, ovnbagte kartofler eller til et stykke kød. Langt de flest krydderurter kan bruges i dressing og dip. Prøv dig frem og find din yndlings.
  • Giv takeaway’en et personligt touch og drys f.eks. frisk koriander på indisk mad eller frisk basilikum på pizza.
  • Giv risretter ekstra smag med finthakket frisk mynte drysset på toppen
  • Giv resterne fra dagen før nyt liv med friske krydderurter. Steg f.eks. biksemaden med lidt timian.
  • Giv pastaretten lidt sprødt knas med sprødstegte salvieblade
  • Fremhæv smagen på nye kartofler med lidt løvstikke i kogevandet.
  • Glem ikke purløg på æggekagen og dild til laksen.

Vi bruger alle sanser når vi spiser – Se, smag, lugt, hør (knas), føl (tekstur)

Share this:
Økologihaven