Lys gløgg med citrontimian og æblemost

Dato: 18. december 2020 Af:

  • 3 liter æblemost
  • 2 potter citrontimian
  • 1 stang kanel
  • 4 stk. hel kardemomme
  • 40 g. tørret tang (kan undværes eller alternativt smages til med lidt havsalt)
  • 1 stk. Sichuan peber hel (eller sort peber eller chili)
  • 5 stk. nelliker
  • 2 stk. stjerneanis
  • 50 g. frisk ingefær
  • 2 stk. laurbærblade
  • 1 stang citrongræs
  • Saften af 2-3 citroner
  • Sukker efter smag (ca. 3 spsk.)

Æblemost koges op. Alle ingredienser tilsættes og koges i ca. 20 minutter. Sluk for gryden og lad den stå natten over med alle krydderierne i. Næste dag sigtes gløggen og den smages til med sukker og citronsaft. 

Gløggen kan laves på citronmelisse eller citronverbena eller din helt egen favoritkrydderurt – så længe den er frisk. Man kan også tilsætte alkohol i gløggen.

Share this:
Økologihaven