Den marokkanske mynte har sprøde, takkede, aromatiske grønne blade, som sidder over for hinanden på stænglerne. Det er en frodig, vinterhårdfør plante, som giver mange blade. Den har en sødlig og frisk duft og smag.
De krusede blade anvendes i mange typer retter – desserter, risretter, dressinger, te og den populære cubanske drik mojito. Marokkansk mynte gør sig også rigtig godt sammen med jordbær, ananas og mango.
Mynte kan fryses og tørres. Ved tørring hænger du stænglerne omvendt i buketter af cirka fire stængler et lunt sted i fire-fem dage. Når de er helt tørre, kan du smuldre bladene og opbevare dem på glas.
Mynte har tendens til at brede sig kraftigt på friland, så vil du kunne styre den ved udplantning, kan du plante i krukke. Den trives bedst i let skygge eller sol.
Mynte stammer fra Middelhavslandene og har i århundreder været brugt til at stimulere fordøjelsen og give ro i maven.