Disse krydderurter kan med fordel fryses for længere holdbarhed.

Viser alle 22 resultater

Filter
Sort by :
Basilikum

Basilikum

Basilikum er en busket krydderurt med sprøde, blanke, ovale og let buede blade, som er mørkegrønne på oversiden og mere lysegrønne på undersiden.  Den karakteristiske friske, skarpe duft og smag og dens smukke, buskede udseende gør den populær i køkkenet – ikke bare som smagsgiver, men også for æstetikkens skyld.  Basilikum tåler ikke frost eller … Læs videre Basilikum

Share this :
Share this:
Bredbladet persille

Bredbladet persille

Bredbladet persille er en toårig krydderurt med glatte blade, der nemt kan forveksles med koriander. Planten trives bedst i halvskygge og sol og kan ved udplantning overvintre og klare sig et enkelt år mere. Bredbladet persille er kokkenes foretrukne persille, da den er lidt mere kraftig i smagen end kruspersille samtidig med at stænglerne er … Læs videre Bredbladet persille

Share this :
Share this:
Bronzefennikel

Bronzefennikel

Bronzefennikel har dild-lignende mørkegrønne blade, der har et bronzefarvet skær. Det er en flerårig krydderurt, der dog kan være sart over for hårde vintre. Ved udplantning kan bronzefennikel blive meget høj og få blomsterskærme. Har du din bronzefennikel stående i vindueskarmen skal den vandes moderat. Bronzefennikel har smag af anis og kaldes også for lakridsdild. … Læs videre Bronzefennikel

Share this :
Share this:
Chokolademynte

Chokolademynte

Chokolademynte er en flerårig krydderurt med takkede grønne blade, som sidder over for hinanden på stænglerne. Det er en frodig, vinterhårdfør plante, som giver mange blade. Den har en skarp og frisk smag, der leder tankerne hen mod chokolade med myntefyld. Chokolademynte anvendes hovedsageligt som pynt på desserter og kager. Mynte kan fryses og tørres. … Læs videre Chokolademynte

Share this :
Share this:
Citronmelisse

Citronmelisse

Citronmelisse er en flerårig krydderurt med mørkegrønne, behårede blade. Med tiden bliver bladene store, seje og mere hårede. Dette sker hovedsageligt, når den er plantet ud. Det modvirkes ved at klippe dele af planten ned, så man hele tiden har nye friske skud ved hånden. Citronmelisse kræver ikke meget pasning – hverken i vindueskarm eller … Læs videre Citronmelisse

Share this :
Share this:
Citrontimian

Citrontimian

Citrontimian er en flerårig krydderurt, der ligesom den almindelige timian har små ellipseformede blade, som dog er en anelse mindre og mere mørkegrønne i farven. Citrontimian er vinterhårdfør og trives på en solrig plads i en god veldrænet jord. Med tiden vil stænglerne blive træagtige. Hen på sommeren vil den blomstre. Har du den stående … Læs videre Citrontimian

Share this :
Share this:
Citronverbena

Citronverbena

Citronverbena er en flerårig krydderurt med lysegrønne og aflange blade. De store blade vil være mere vedagtige end topskuddene. En citronverbena i vindueskarmen skal vandes sparsomt. Den egner sig fortrinligt til udplantning og stiller ikke de store krav til jordbundsforhold. Da den ikke er særlig hårdfør over for frost, anbefales det at plante den i … Læs videre Citronverbena

Share this :
Share this:
Dild

Dild

En etårig krydderurt med fine, trådformede grønne blade, som hænger på stænglerne. Dild er i familie med fennikel og persille og har en aromatisk pikant krydret duft.  Til madlavning kan både dildplantens blade, blomster og frø bruges. Bladene bruges især i fiskeretter, dressinger, kolde saucer og som drys på nye kartofler.  Dildplanten er lidt sart … Læs videre Dild

Share this :
Share this:
Fransk estragon

Fransk estragon

Fransk estragon er kendetegnet ved lange smalle blade og mange sideskud på grenene. Grenene har tendens til at blive træagtige med tiden. En fransk estragon i vindueskarmen kræver moderat vanding, hvilket naturligvis afhænger af hvilket verdenshjørne vinduet er orienteret mod. Sydvendt og solrig placering kræver mere vand. Fransk estragon egner sig til udplantning gerne i … Læs videre Fransk estragon

Share this :
Share this:
Græsk basilikum

Græsk basilikum

Græsk basilikum er en etårig krydderurt med fine, små blade. Den har en busket vækst med mange sideskud. Når du høster græsk basilikum vær da opmærksom på ikke at klippe sideskuddene over, da de hurtigere vil give en ny vækst. Den skal vandes moderat, da de små blade har mindre fordampning. Ligesom med den almindelige … Læs videre Græsk basilikum

Share this :
Share this:
Indianermynte

Indianermynte

Indianermynte ligner citronmelisse men har en lysere grøn farve. Det er en frodig, vinterhårdfør plante. Hvis den plantes ud, kan den blive meget høj og blomstrer rigt med lilla blomster fra starten af sommeren til hen på efteråret. Har du din indianermynte stående i vindueskarmen, skal den vandes moderat. Du høster din indianermynte ved at … Læs videre Indianermynte

Share this :
Share this:
Koriander

Koriander

Koriander er en hurtigvoksende etårig plante, hvis tredelte fligede blade vokser på tynde stængler. Planten er ranglet af vækst, sart og skal gerne have både læ og varme.  Koriander har en stærk aromatisk og parfumeret duft og smag. Det er en krydderurt, som ofte deler vandene – nogle kan ikke fordrage den, mens andre ikke … Læs videre Koriander

Share this :
Share this:
Kørvel

Kørvel

Kørvel er en etårig og dermed ikke overvintrende krydderurt med fine, lysegrønne blade. Da kørvel har små blade, som ikke fordamper så meget vand, skal den vandes sparsomt, når den opbevares inden døre. Ved udplantning trives den de fleste steder – gerne i halvskygge – og stiller ikke de store krav til jordbundsforhold. Kørvel har … Læs videre Kørvel

Share this :
Share this:
Kruspersille

Kruspersille

Kruspersille er en toårig krydderurt med meget krusede mørkegrønne blade. Kruspersille trives bedst i halvskygge og sol og kan ved udplantning overvintre og klare sig et enkelt år mere.  Kruspersille er den mest anvendte krydderurt i det danske køkken. Den har en kraftig aromatisk smag og bruges både i kolde og varme retter. Du kender … Læs videre Kruspersille

Share this :
Share this:
Løvstikke

Løvstikke

Løvstikke er en flerårig krydderurt, der har glatte, vedagtige blade. Løvstikke skal vandes moderat, når den står i vindueskarmen. Ved udplantning får den en kraftig vækst og kan blive temmelig høj, hvilket man skal tage højde for, inden man planter den ud. Den stiller ikke de store krav til jordforhold, men den trives i en … Læs videre Løvstikke

Share this :
Share this:
Marokkansk Mynte

Marokkansk Mynte

Den marokkanske mynte har sprøde, takkede, aromatiske grønne blade, som sidder over for hinanden på stænglerne. Det er en frodig, vinterhårdfør plante, som giver mange blade. Den har en sødlig og frisk duft og smag. De krusede blade anvendes i mange typer retter – desserter, risretter, dressinger, te og den populære cubanske drik mojito. Marokkansk … Læs videre Marokkansk Mynte

Share this :
Share this:
Purløg

Purløg

Purløg har en-to millimeter tykke og hule blade i en klar grøn farve. Under jorden findes små, aflange hvide løg, men det er bladene og ikke selve løget, der bruges i madlavning.  Med sin milde smag har purløg bred anvendelse. Det spises råt – ved varmebehandling mister det noget af sin smag. Klip purløget, og … Læs videre Purløg

Share this :
Share this:
Rosmarin

Rosmarin

Rosmarin er en stedsegrøn krydderurt med blade, der kan minde om grannåle. Med tiden bliver stænglerne træagtige. De nye topskud vil dog stadig være bløde. Hen på sommeren kan den blomstre med lyseblå blomster. Har du din rosmarin stående i vindueskarmen for at give en sydlandsk stemning, skal du passe på ikke at give den … Læs videre Rosmarin

Share this :
Share this:
Salvie

Salvie

Salvie er en flerårig krydderurt, der har grågrønne blade med en ru overflade. Stænglerne bliver med tiden træagtige, men da det kun er bladene, der bruges i madlavning, har det reelt ingen betydning. Salvie skal vandes meget sparsomt, da bladenes overflade mindsker fordampning. Plantes salvie ud, kan den overvintre, hvis den tildækkes mod barfrost i … Læs videre Salvie

Share this :
Share this:
Schweizisk mynte

Schweizisk mynte

Schweizisk mynte er en flerårig krydderurt med takkede grønne blade som sidder over for hinanden på stænglerne. Det er en frodig, vinterhårdfør plante, som giver mange blade. Den har en skarp, frisk mentolagtig smag og duft. Schweizisk mynte anvendes hovedsageligt som pynt på desserter og kager eller som lækkert visuelt pift og frisk smag i … Læs videre Schweizisk mynte

Share this :
Share this:
Thai basilikum

Thai basilikum

Thai basilikum er en etårig krydderurt med dråbeformede, lysegrønne blade. Ligesom almindelig basilikum tåler thai basilikum ikke kulde og stærk blæst, så den vil ikke klare sig udenfor i kolde temperaturer, men indendørs eller i drivhus kan den leve flere år. Thai basilikum skal have masser af sol og vand – dog hellere lidt vand … Læs videre Thai basilikum

Share this :
Share this:
Timian

Timian

Timian har helt små, ellipseformede, let stikkende blade, som vokser tæt langs stænglen. Det er en hårdfør overvintrende plante, som også kan plantes i krukker eller køkkenhave. Den trives bedst i let, men næringsfattig og kalkholdig jord.  Modsat mange andre krydderurter egner timian sig fint til at stege eller koge med under tilberedning – smagen … Læs videre Timian

Share this :
Share this:

Viser alle 22 resultater