Bredbladet persille har glatte blade, der nemt kan forveksles med koriander. Det er en toårig plante, der ved udplantning kan klare sig fint en enkelt vinter. Den trives bedst i halvskygge og sol.
Bredbladet persille er kokkenes foretrukne persille, da den er lidt mere kraftig i smagen end kruspersille samtidig med at stænglerne er sprøde og smagfulde. Helt praktisk er bladene også nemme at skylle.
Den har en kraftig og aromatisk smag og bruges både i kolde og varme retter. Bredbladet persille har samme anvendelsesområder som kruspersille. Den er især kendt fra persillesovsen, men er også velegnet til dressinger, kryddersmør og kødretter. Bredbladet persille er også god til pesto. Brug den også som smagsgivende pynt.
Bredbladet persille bevarer sin gode smag ved frysning og kan dermed bruges som smagsgiver året rundt.
Bredbladet persille har ry for at være fordøjelsesfremmende samt god mod dårlig ånde.
• Latinsk betegnelse: Petroselinum crispum var. neapolitanum
• Vitaminer: A, C og K
• Mineraler: Jern, calcium og magnesium