Oregano har grønne, let behårede blade. Stænglerne bliver med tiden mere træagtige, men de nye skud vil stadig være bløde. Om sommeren får oregano fine hvide eller lyserøde blomster, som især bier og andre insekter er helt vilde med.
Da oregano har mellemstore blade, har den ikke det store behov for vand og kan derfor nemt overvandes. Plantes den ud i haven, er den nem at have med at gøre og kræver ikke andet end en solrig plet at vokse på. Den kan fint overvintre, men man skal være opmærksom på at klippe de nedvisne blomsterstilke af, inden de spreder frø til resten af bedet/terrassen.
Smagen er kraftig og krydret. Den kan bruges som grønt drys men er også særdeles velegnet til opvarmning. Får den lov at simre med, vil den afgive smag til retten. Den er især kendt fra det italienske køkken, hvor den bl.a. bruges til pizza og pasta. Den er rigtig god til tomater – både i saucer, suppe, tomatsalat og til bagte tomater samt i dressinger og dip.
Det siges at oregano har en beroligende effekt.
• Latinsk betegnelse: Origanum vulgare
• Vitaminer: K