Græsk basilikum er en etårig krydderurt med fine, små blade. Den har en busket vækst med mange sideskud. Når du høster græsk basilikum vær da opmærksom på ikke at klippe sideskuddene over, da de hurtigere vil give en ny vækst. Den skal vandes moderat, da de små blade har mindre fordampning. Ligesom med den almindelige basilikum skal den vandes fra bunden og ikke over bladene.
Græsk basilikum er, ligesom andre basilikumsorter, en sart krydderurt og tåler ikke kulde og træk. Den kan derfor have svært ved at klare sige udenfor med mindre den er placeret på en solrig plet med læ. Indendørs og i drivhus klarer den sig til gengæld fint, hvis den vandes ofte. Sørg for at vande ned i potten i stedet for over bladene.
Græsk basilikum har en mere kraftig smag end almindelig basilikum og kan som udgangspunkt bruges i de samme retter. Dog er den ikke særligt velegnet i pesto. Til gengæld er den fortrinlig i græsk-inspirerede retter såsom tomatsalat og sammen med oliven og feta. De små blade er dekorative og meget velegnede som smagsgivende pynt. Tilsæt den lige inden servering i varme retter, da den mister smag ved opvarmning.