Fransk estragon er kendetegnet ved lange smalle blade og mange sideskud på grenene. Grenene har tendens til at blive træagtige med tiden.
En fransk estragon i vindueskarmen kræver moderat vanding, hvilket naturligvis afhænger af hvilket verdenshjørne vinduet er orienteret mod. Sydvendt og solrig placering kræver mere vand. Fransk estragon egner sig til udplantning gerne i en let jord på en solrig plads. Den er ikke vinterhårdfør men kan fint overvintre i milde vintre. Vær dog opmærksom på at barfrost i foråret kan være ødelæggende for planten, men dette kan forebygges med tildækning.
Fransk estragon har en markant anissmag, der især er kendt fra det franske køkken og den klassiske bearnaisesauce. Den har dog meget mere at byde på både i det varme og det kolde køkken. Smagen egner sig fortrinligt til lyst kød som kylling, kalkun, gris og fisk. Prøv også fransk estragon i dip, dressinger og urtesmør.
Før i tiden mente man, at fransk estragon havde en beroligende virkning og stimulerede fordøjelsen.
• Latinsk betegnelse: Artemisia dracunculus
• Vitaminer: A og C
• Mineraler: Jod