Disse krydderurter egner sig til opvarmning.
Viser alle 14 resultater
Bredbladet persille
Bredbladet persille har glatte blade, der nemt kan forveksles med koriander. Det er en toårig plante, der ved udplantning kan klare sig fint en enkelt vinter. Den trives bedst i halvskygge og sol. Bredbladet persille er kokkenes foretrukne persille, da den er lidt mere kraftig i smagen end kruspersille samtidig med at stænglerne er sprøde … Read more Bredbladet persille
Share this:
Brøndkarse
Brøndkarse er en bladrig plante med mange små, runde, grønne blade. Den er en flerårig plante, der visner helt ned om vinteren og skyder frem igen til foråret. Den trives bedst i en fugtig jord. Brøndkarse breder sig ved, at stænglerne slår rod, når de ligger hen ad jorden. Smagen er skarp og nøddeagtig og … Read more Brøndkarse
Share this:
Citronmelisse
Citronmelisse er en flerårig krydderurt med mørkegrønne, behårede blade. Med tiden bliver bladene store, seje og mere hårede. Dette sker hovedsageligt, når den er plantet ud. Det modvirkes ved at klippe dele af planten ned, så man hele tiden har nye friske skud ved hånden. Citronmelisse kræver ikke meget pasning – hverken i vindueskarm eller … Read more Citronmelisse
Share this:
Citronverbena
Citronverbena er en flerårig krydderurt med lysegrønne og aflange blade. De store blade vil være mere vedagtige end topskuddene. En citronverbena i vindueskarmen skal vandes sparsomt. Den egner sig fortrinligt til udplantning og stiller ikke de store krav til jordbundsforhold. Da den ikke er særlig hårdfør over for frost, anbefales det at plante den i … Read more Citronverbena
Share this:
Fransk estragon
Fransk estragon er kendetegnet ved lange smalle blade og mange sideskud på grenene. Grenene har tendens til at blive træagtige med tiden. En fransk estragon i vindueskarmen kræver moderat vanding, hvilket naturligvis afhænger af hvilket verdenshjørne vinduet er orienteret mod. Sydvendt og solrig placering kræver mere vand. Fransk estragon egner sig til udplantning gerne i … Read more Fransk estragon
Share this:
Kruspersille
Kruspersille er en toårig krydderurt med meget krusede mørkegrønne blade. Kruspersille trives bedst i halvskygge og sol og kan ved udplantning overvintre og klare sig et enkelt år mere. Kruspersille er den mest anvendte krydderurt i det danske køkken. Den har en kraftig aromatisk smag og bruges både i kolde og varme retter. Du kender … Read more Kruspersille
Share this:
Løvstikke
Løvstikke er en flerårig krydderurt, der har glatte, vedagtige blade. Løvstikke skal vandes moderat, når den står i vindueskarmen. Ved udplantning får den en kraftig vækst og kan blive temmelig høj, hvilket man skal tage højde for, inden man planter den ud. Den stiller ikke de store krav til jordforhold, men den trives i en … Read more Løvstikke
Share this:
Marokkansk mynte
Den marokkanske mynte har sprøde, takkede, aromatiske grønne blade, som sidder over for hinanden på stænglerne. Det er en frodig, vinterhårdfør plante, som giver mange blade. Den har en sødlig og frisk duft og smag. De krusede blade anvendes i mange typer retter – desserter, risretter, dressinger, te og den populære cubanske drik mojito. Marokkansk … Read more Marokkansk mynte
Share this:
Oregano
Oregano har grønne, let behårede blade. Stænglerne bliver med tiden mere træagtige, men de nye skud vil stadig være bløde. Om sommeren får oregano fine hvide eller lyserøde blomster, som især bier og andre insekter er helt vilde med. Da oregano har mellemstore blade, har den ikke det store behov for vand og kan derfor … Read more Oregano
Share this:
Rosmarin
Rosmarin er en stedsegrøn krydderurt med blade, der kan minde om grannåle. Med tiden bliver stænglerne træagtige. De nye topskud vil dog stadig være bløde. Hen på sommeren kan den blomstre med lyseblå blomster. Har du din rosmarin stående i vindueskarmen for at give en sydlandsk stemning, skal du passe på ikke at give den … Read more Rosmarin
Share this:
Rød amarant
Rød amarant har smukke rødviolette blade og stængler. Den har store blade af en krydderurt at være. Har du den stående i køkkenet og plukker lidt af den hele tiden, får du delikate blade, der ikke behøver tilberedning. Hvis den plantes ud, hvilket den er meget velegnet til, får den store spinatlignende blade, der kræver … Read more Rød amarant
Share this:
Salvie
Salvie er en flerårig krydderurt, der har grågrønne blade med en ru overflade. Stænglerne bliver med tiden træagtige, men da det kun er bladene, der bruges i madlavning, har det reelt ingen betydning. Salvie skal vandes meget sparsomt, da bladenes overflade mindsker fordampning. Plantes salvie ud, kan den overvintre, hvis den tildækkes mod barfrost i … Read more Salvie
Share this:
Schweizisk mynte
Schweizisk mynte har grønne takkede blade. Den har en skarp, frisk mentolagtig smag og duft. Schweizisk mynte anvendes hovedsageligt som pynt på desserter og kager eller som lækkert visuelt pift og frisk smag i isvand. Schweizisk mynte er flerårig og har ingen problemer med at overvintre. Den breder sig kraftigt ved udplantning i bede. Du … Read more Schweizisk mynte
Share this:
Timian
Timian har helt små, ellipseformede, let stikkende blade, som vokser tæt langs stænglen. Det er en hårdfør overvintrende plante, som også kan plantes i krukker eller køkkenhave. Den trives bedst i let, men næringsfattig og kalkholdig jord. Modsat mange andre krydderurter egner timian sig fint til at stege eller koge med under tilberedning – smagen … Read more Timian
Share this:
Viser alle 14 resultater