Ærteskud er en etårig plante med fine blade og dekorative slyngtråde. Den er ikke velegnet til udplantning, da den mister sin delikate smag, når den bliver større. Ærteskud skal vandes sparsomt.
Når du skal høste din ærteskud, klip gerne nede ved jorden for at få så meget som muligt med af de sprøde stængler. Både blade, stængler og slyngtråde indeholder smag.
Ærteskud smager sødligt og leder tankerne hen på friske, små, nyplukkede ærter. De er fine som velsmagende madpynt, som grønt fyld i sandwich, i blandede salater eller finthakket i dressinger. Den kan også bruges som topping på varme retter som fx wok, fisk og pastaretter. Ved opvarmning mister ærteskud sprødheden. Den kan dog give en fin grøn farve til en urteolie.
Med ærteskud har du mulighed for at få den friske og søde smag af nye ærter året rundt. Den kan anbefales til at bringe lidt smag af sommer frem på en vinterdag fx i en salat.