Disse krydderurter kan med fordel fryses for længere holdbarhed.

Viser alle 19 resultater

Filter
Sort by :
basilikum i potteBasilikum

Basilikum

Basilikum er en busket krydderurt med sprøde, blanke, ovale og let buede blade, som er mørkegrønne på oversiden og mere lysegrønne på undersiden.  Den karakteristiske friske, skarpe duft og smag og dens smukke, buskede udseende gør den populær i køkkenet – ikke bare som smagsgiver, men også for æstetikkens skyld.  Basilikum tåler ikke kulde eller … Read more Basilikum

Share this :
Share this:
Bredbladet persille i potteBredbladet persille

Bredbladet persille

Bredbladet persille har glatte blade, der nemt kan forveksles med koriander. Det er en toårig plante, der ved udplantning kan klare sig fint en enkelt vinter. Den trives bedst i halvskygge og sol. Bredbladet persille er kokkenes foretrukne persille, da den er lidt mere kraftig i smagen end kruspersille samtidig med at stænglerne er sprøde … Read more Bredbladet persille

Share this :
Share this:
Bronzefennikel i potteBronzefennikel

Bronzefennikel

Bronzefennikel har dild-lignende mørkegrønne blade, der har et bronzefarvet skær. Det er en flerårig krydderurt, der dog kan være sart over for hårde vintre. Ved udplantning kan bronzefennikel blive meget høj og få blomsterskærme. Har du din bronzefennikel stående i vindueskarmen skal den vandes moderat. Bronzefennikel har smag af anis og kaldes også for lakridsdild. … Read more Bronzefennikel

Share this :
Share this:
Citronmelisse i potteCitronmelisse

Citronmelisse

Citronmelisse er en flerårig krydderurt med mørkegrønne, behårede blade. Med tiden bliver bladene store, seje og mere hårede. Dette sker hovedsageligt, når den er plantet ud. Det modvirkes ved at klippe dele af planten ned, så man hele tiden har nye friske skud ved hånden. Citronmelisse kræver ikke meget pasning – hverken i vindueskarm eller … Read more Citronmelisse

Share this :
Share this:
Citronverbena i potteCitronverbena

Citronverbena

Citronverbena er en flerårig krydderurt med lysegrønne og aflange blade. De store blade vil være mere vedagtige end topskuddene. En citronverbena i vindueskarmen skal vandes sparsomt. Den egner sig fortrinligt til udplantning og stiller ikke de store krav til jordbundsforhold. Da den ikke er særlig hårdfør over for frost, anbefales det at plante den i … Read more Citronverbena

Share this :
Share this:
Dild i potteDild

Dild

En etårig krydderurt med fine, trådformede grønne blade, som hænger på stænglerne. Dild er i familie med fennikel og persille og har en aromatisk pikant krydret duft.  Til madlavning kan både dildplantens blade, blomster og frø bruges. Bladene bruges især i fiskeretter, dressinger, kolde saucer og som drys på nye kartofler.  Dildplanten er lidt sart … Read more Dild

Share this :
Share this:
Fransk estragon i potteFransk estragon

Fransk estragon

Fransk estragon er kendetegnet ved lange smalle blade og mange sideskud på grenene. Grenene har tendens til at blive træagtige med tiden. En fransk estragon i vindueskarmen kræver moderat vanding, hvilket naturligvis afhænger af hvilket verdenshjørne vinduet er orienteret mod. Sydvendt og solrig placering kræver mere vand. Fransk estragon egner sig til udplantning gerne i … Read more Fransk estragon

Share this :
Share this:
Græsk basilikum i potteGræsk basilikum

Græsk basilikum

Græsk basilikum er en etårig krydderurt med fine, små blade. Den har en busket vækst med mange sideskud. Når du høster græsk basilikum vær da opmærksom på ikke at klippe sideskuddene over, da de hurtigere vil give en ny vækst. Den skal vandes moderat, da de små blade har mindre fordampning. Ligesom med den almindelige … Read more Græsk basilikum

Share this :
Share this:
koriander i potteKoriander

Koriander

Koriander er en hurtigvoksende etårig plante, hvis tredelte fligede blade vokser på tynde stængler. Planten er ranglet af vækst, sart og skal gerne have både læ og varme.  Koriander har en stærk aromatisk og parfumeret duft og smag. Det er en krydderurt, som ofte deler vandene – nogle kan ikke fordrage den, mens andre ikke … Read more Koriander

Share this :
Share this:
Kørvel i potteKørvel

Kørvel

Kørvel er en etårig og dermed ikke overvintrende krydderurt med fine, lysegrønne blade. Da kørvel har små blade, som ikke fordamper så meget vand, skal den vandes let til moderat, når den opbevares inden døre. Ved udplantning trives den de fleste steder – gerne i halvskygge – og stiller ikke de store krav til jordbundsforhold. … Read more Kørvel

Share this :
Share this:
persille i potteKruspersille

Kruspersille

Kruspersille er en toårig krydderurt med meget krusede mørkegrønne blade. Kruspersille trives bedst i halvskygge og sol og kan ved udplantning overvintre og klare sig et enkelt år mere.  Kruspersille er den mest anvendte krydderurt i det danske køkken. Den har en kraftig aromatisk smag og bruges både i kolde og varme retter. Du kender … Read more Kruspersille

Share this :
Share this:
Løvstikke i potteLøvstikke

Løvstikke

Løvstikke er en flerårig krydderurt, der har glatte, vedagtige blade. Løvstikke skal vandes moderat, når den står i vindueskarmen. Ved udplantning får den en kraftig vækst og kan blive temmelig høj, hvilket man skal tage højde for, inden man planter den ud. Den stiller ikke de store krav til jordforhold, men den trives i en … Read more Løvstikke

Share this :
Share this:
marokkansk mynte i potteMarokkansk mynte

Marokkansk mynte

Den marokkanske mynte har sprøde, takkede, aromatiske grønne blade, som sidder over for hinanden på stænglerne. Det er en frodig, vinterhårdfør plante, som giver mange blade. Den har en sødlig og frisk duft og smag. De krusede blade anvendes i mange typer retter – desserter, risretter, dressinger, te og den populære cubanske drik mojito. Marokkansk … Read more Marokkansk mynte

Share this :
Share this:
purløg i pottePurløg

Purløg

Purløg har en-to millimeter tykke og hule blade i en klar grøn farve. Under jorden findes små, aflange hvide løg, men det er bladene og ikke selve løget, der bruges i madlavning.  Med sin milde smag har purløg bred anvendelse. Det spises råt – ved varmebehandling mister det noget af sin smag. Klip purløget, og … Read more Purløg

Share this :
Share this:
Rosmarin i potteRosmarin

Rosmarin

Rosmarin er en stedsegrøn krydderurt med blade, der kan minde om grannåle. Med tiden bliver stænglerne træagtige. De nye topskud vil dog stadig være bløde. Hen på sommeren kan den blomstre med lyseblå blomster. Har du din rosmarin stående i vindueskarmen for at give en sydlandsk stemning, skal du passe på ikke at give den … Read more Rosmarin

Share this :
Share this:
Salvie i potteSalvie

Salvie

Salvie er en flerårig krydderurt, der har grågrønne blade med en ru overflade. Stænglerne bliver med tiden træagtige, men da det kun er bladene, der bruges i madlavning, har det reelt ingen betydning. Salvie skal vandes meget sparsomt, da bladenes overflade mindsker fordampning. Plantes salvie ud, kan den overvintre, hvis den tildækkes mod barfrost i … Read more Salvie

Share this :
Share this:
Schweizisk mynte i potteSchweizisk mynte

Schweizisk mynte

Schweizisk mynte har grønne takkede blade. Den har en skarp, frisk mentolagtig smag og duft. Schweizisk mynte anvendes hovedsageligt som pynt på desserter og kager eller som lækkert visuelt pift og frisk smag i isvand. Schweizisk mynte er flerårig og har ingen problemer med at overvintre. Den breder sig kraftigt ved udplantning i bede. Du … Read more Schweizisk mynte

Share this :
Share this:
Thai basilikum i potteThai basilikum

Thai basilikum

Thai basilikum er en etårig krydderurt med dråbeformede, lysegrønne blade. Det er en sart krydderurt, der ikke tåler kulde og træk. Den trives derfor bedst i drivhus eller inden døre. Med lidt held vil den dog kunne klare sig udenfor i en varm dansk sommer, hvis den står i læ. Thai basilikum skal have masser … Read more Thai basilikum

Share this :
Share this:
timian i potteTimian

Timian

Timian har helt små, ellipseformede, let stikkende blade, som vokser tæt langs stænglen. Det er en hårdfør overvintrende plante, som også kan plantes i krukker eller køkkenhave. Den trives bedst i let, men næringsfattig og kalkholdig jord.  Modsat mange andre krydderurter egner timian sig fint til at stege eller koge med under tilberedning – smagen … Read more Timian

Share this :
Share this:

Viser alle 19 resultater