Palmekål er en toårig kåltype med blågrønne blade. Med tiden bliver bladene store og mere rustikke. Det sker hovedsageligt, når den er plantet ud. Jo større den bliver, jo mere vand har den behov for. Sørg for at vande den godt den første tid efter udplantning og vand den ellers i tørre perioder. Plant den evt. ud i krukker i efteråret og nyd den både som prydplante og som nytteplante, som du kan høste af hele vinteren. Palmekål tåler kulde og frost.
Palmekål har en sød og bitter smag. De små blade er særligt velegnet rå i vintersalater, hvor de bidrager med god smag og fylde. Den kan også bruges i andre salater, hvor den giver et flot farvespil og en god tekstur. Den er god lynstegt i olie og hvidløg samt i wokretter eller kog den med i supper og simreretter. Prøv også at lave palmekålschips ved at vende bladene i olie og salt og bag dem i ovnen, til de er sprøde.
Latinsk betegnelse: Brassica oleraceae convar. Acephala var. sabellica