Salvie
Intro > Salvie

Salvie


Salvie indeholder æteriske olier, bitterstoffer og garvestoffer.

Anvendelse
Salvie har en kraftig, krydret og gennemtrængende smag. Den skal anvendes med måde, fordi overdreven brug kan ødelægge maden. For meget salvie i maden kan nemlig give en kvalmende og snerpende smag, og har man først oplevet det, forsøger man sig næppe igen foreløbig.

Traditionelt har salvie hørt sammen med fed mad som pølser, flæskesteg, fyld i fjerkræ, til sylte, blodpølse og ål, fordi salvien modvirker den fede fornemmelse. Salvie bruges meget i det franske og det italienske køkken. Et eksempel er den italienske ret saltimbocca a la Romana, hvor salvieblade og lufttørret skinke lægges på tynde skiver kalvekød, der foldes sammen og pandesteges.

Et par salvieblade kan også hakkes fint og bruges som drys på fx en tomatsalat. I gryderetter og tomatsaucer kan et enkelt salvieblad give en god smag.

Salvie fås som tørret krydderi, men den friske er at foretrække, for tørret salvie bliver ofte for ram i smagen.

Tilbage til oversigt

 
 
Krydderurter

Her kan du læse alt om friske krydderurter.

Krydderurter
Alt om krydderurter  
Alt om krydderurter

Friske krydderurter er en gave til det Nordiske Køkken. Variationen på smag og duft er utrolig. Det er lidt trist at