Rosmarin
Intro > Rosmarin

Rosmarin


Rosmarin har en kraftig, lidt bitter smag, der minder om timian og lavendel. Den skal derfor anvendes med måde for ikke at være for dominerende i maden.

Anvendelse
Rosmarin er godt til lamme- og svinekød, vildt, fjerkræ og tomat-retter. Det kan være en god ide at lægge et par kviste ved kødet under stegning eller kogning. Finthakkede friske rosmarinblade kan blandes i brød fx. Foccacia (italiensk fladbrød), i salatdressinger eller i kryddersmør til fx bagekartofler. Rosmarinkviste kan bruges til kryddereddike og kryddersnaps.

Prøv også at lægge nogle rosmarinkviste på grillkullenes gløder, før kødet steges. Det giver en herlig duft til kødet og omgivelserne.

Tilbage til oversigt

 
 
Krydderurter

Her kan du læse alt om friske krydderurter.

Krydderurter
Alt om krydderurter  
Alt om krydderurter

Friske krydderurter er en gave til det Nordiske Køkken. Variationen på smag og duft er utrolig. Det er lidt trist at