Løvstikke
Intro > Løvstikke

Løvstikke


Løvstikke smager af selleri, porre, persillerod og timian og kan nærmest udgøre en suppevisk alene. Den kaldes derfor også bouillonurt eller maggiurt. Løvstikke bevarer sin kraftige smag efter kogning.

Anvendelse
Smagen er ret kraftig, så løvstikke skal bruges med måde, men en stilk i kartoffelvandet eller kogevandet til kødbollerne giver en god smag. Også i stegefedtstoffet på en pande til frikadeller kan et par blade give en pikant smag. Løvstikke kan tilsættes marinader, stuvninger og supper.

Eller den kan hakkes sammen med persille, purløg og andre grønne krydderurter som grønt drys til kød- og grøntsager.

Tilbage til oversigt

 
 
Krydderurter

Her kan du læse alt om friske krydderurter.

Krydderurter
Alt om krydderurter  
Alt om krydderurter

Friske krydderurter er en gave til det Nordiske Køkken. Variationen på smag og duft er utrolig. Det er lidt trist at