Estragon
Intro > Estragon

Estragon


Fransk Estragon findes også i en russisk udgave, den har en mere bitter smag end den franske og er ikke nær så anvendelig i vores madkultur. Estragonblade har et højt indhold af jod og andre mineraler samt A- og C-vitamin.

Anvendelse
Smagen af estragon kender vi især fra de franske saucer: Bearnaisesauce og tartar sauce. Bladene er meget aromatiske med en ret dominerende lakridslignende smag, der minder om anis. Som krydderi har estragon den gode egenskab, at den brugt med måde understreger andre ingrediensers smag i maden. Prøv at krydre en ovnkylling med et par friske blade, finthak lidt estragon-blade i en tomatsalat eller sæt en kvist på spyd sammen med kødstykker til grillen. Estragon kan finthakkes og blandes i urtesalt eller i kryddersmør, eventuelt sammen med basilikum og hvidløg.

Desuden anvendes estragonkviste i estragoneddike, som kan bruges til salatdressinger og saucer.

Tilbage til oversigt

 
 
Krydderurter

Her kan du læse alt om friske krydderurter.

Krydderurter
Alt om krydderurter  
Alt om krydderurter

Friske krydderurter er en gave til det Nordiske Køkken. Variationen på smag og duft er utrolig. Det er lidt trist at