Citron verbena
Intro > Citronverbena

Citronverbena


Citron verbena er en krydderurt, der er lidt overset herhjemme. Dog er det ny nordiske køkken begyndt at bruge den. Den kaldes også citronjernurt, men må ikke forveksles med den ægte jernurt, som den ganske vist er i familie med, men som er uspiselig og smager grimt.

Anvendelse
Citron verbena dufter og smager stærkt af citron, og den kan bruges til alle retter, hvor der normalt anvendes citron. Den kan erstatte citronmelisse og citrontimian. I kød- og fiskeretter kan bladene anvendes som fransk estragon.

Bladene kan bruges som pynt på kager og desserter, eller bladene kan kværnes sammen med sukker i en foodprocessor, og det grønne kryddersukker kan bruges til bagning, smoothie og til at søde te med og i drinks.

 
 
Krydderurter

Her kan du læse alt om friske krydderurter.

Krydderurter
Alt om krydderurter  
Alt om krydderurter

Friske krydderurter er en gave til det Nordiske Køkken. Variationen på smag og duft er utrolig. Det er lidt trist at