Basilikum
Intro > Basilikum, Thai

Basilikum, Thai


Basilikum er den allermest brugte friske krydderurt næst efter persille, purløg og dild. Den er parfumeret uden at være overvældende og lækker til alt fra en ostemad til en kalvekotelet. Smagen er let krydret, peberagtig.

Frisk basilikum fås både i en grøn og en rød-lilla udgave. Den røde basilikum kan smagsmæssigt være lidt kraftigere end den grønne. Desuden findes thai basilikum der har en smag af anis og anvendes som navnet siger primært i Thai retter.

Anvendelse
I Italien er basilikum en vigtig ingrediens i tomat- og pastaretter. Desuden indgår basilikum i pesto sammen med hvidløg og pinje-kerner. Hele blade af frisk basilikum er flot og lækkert i en blandet, grøn salat eller på en tomatsalat sammen med mozzarella og brød som frokost eller en let middagsret. Basilikum tåler ikke at steges eller grilles, da den bliver sort og bitter. Desuden er den æteriske olie i basilikum meget flygtig og fordamper lige så snart, den udsættes for varme. Derfor bør frisk basilikum først tilsættes den færdige ret efter varmebehandlingen eller bruges i kolde retter – som fx salater eller pynt på kolde retter.

Pas på med opbevaringstemperatur, da basilikum er meget følsom overfor kulde.

 
 
Krydderurter

Her kan du læse alt om friske krydderurter.

Krydderurter
Alt om krydderurter  
Alt om krydderurter

Friske krydderurter er en gave til det Nordiske Køkken. Variationen på smag og duft er utrolig. Det er lidt trist at